به گزارش دولت بهار، روزنامه كيهان در صفحه فرهنگ مقاومت امروز خود نوشت :
اشاره
در زمان فتنهها كه تشخيص حق از ناحق سخت ميشود مرداني هستند كه با بصيرت خودشان نه تنها پشت سر رهبر حركت ميكنند بلكه بصيرتآفريني كرده و در بزنگاههاي سرنوشت راه درست را تشخيص ميدهند؛ آنها اصحاب آخرالزماني سيدالشهدا هستند و همچون ياران ابا عبدالله او را تنها نميگذارند و در اين راه جان، مال و آبروي خود را در طبق اخلاص ميگذارند و فقط به رضايت پروردگار ميانديشند.
حاج حسين همداني كه از او به عنوان علمدار مدافعان حرم ياد مي شود همان مردي بود كه پيشرو بسيجيان و سپاهيان در فتنه سال 88 شناخته مي شد. او با درايت و بصيرت خود توانست راه درست را تشخيص دهد و با كمترين هزينه براي نظام و مردم، فتنه آمريكايي، انگليسي، صهيونيستي را خنثي كند.به مناسبت يومالله 9 دي، خبرنگار كيهان با برخي از همرزمان و دوستان اين شهيد والا مقام گفتوگو كرده است.
شهيد همداني در جريان فتنه به روح امام(ره)متوسل شده بود
حجتالاسلام سيدجلال رضويمهر ميگويد: شهيد سردار همداني در ولايت ذوب شده بود و لحظهاي ترديد نداشت كه كلام رهبر معظم انقلاب با پشتيباني حضرت ولي عصر(عج) ابلاغ، اجرا و در جامعه تبيين ميشود. منتها فتنهگران را با يك چوب نميراند. يعني عدهاي را مقصر و عدهاي را قاصر ميدانست. تمام سعياش اين بود كه با مديريت، صبر و حوصله، آسيبها را به حداقل برساند. او احساسي عمل نميكرد؛ خودش را خيلي جدي نشان ميداد اما عاطفه و اخلاق را مدار تصميم و برخوردش قرار داده بود. هميشه ميگفت؛ با كسي بر سر غرض شخصي برخورد نكنيم، از حق خود ميگذريم اما از حق نظام هرگز كوتاه نميآييم.
وي افزود: شهيد همداني در تمام ايام درگيريهاي سال 88 هر روز صبح زيارت عاشورا ميخواند، غسل شهادت ميكرد و از منزل بيرون ميآمد. در بحبوحه درگيريها هرگز نماز اول وقت او به تاخير نيفتاد و ميگفت؛ ما بايد پشت صحنه را ببينيم كه آمريكا و اسرائيل با بهكارگيري بهاييها، ضد انقلابها و سلطنتطلبها و اراذل و اوباش قصد براندازي نظام را دارند.
رضويمهر ادامه داد: شهيد همداني در آن روزها، مسجد به مسجد بازديد ميكرد و بچههاي بسيجي را توجيه مينمود و به ايشان ميگفت؛ بدانيد در ركاب امام عصر(عج) با ناكسين، مارقين و قاسطين ميجنگيد، پس همه مصائب را بايد براي خدا تحمل كنيم. وي گاهي به بيمارستانها ميرفت و از مجروحين حادثهديده در اغتشاشات دلجويي ميكرد. اين فرزند رشيد امام با خدا عهد بسته بود تا پيمان بندگي را با پيمانه صداقت مساوي گرداند.
وي اظهار داشت: در جريان فتنه 88، سردار همداني گاهي به شخصه و گاهي نيز افرادي را ميفرستاد تا با فريبخوردگان سخن بگويد و ميفرمود اگر با اين اتمام حجتها يك نفر هم از جهل هدايت شود غنيمت بزرگي كسب كردهايم. شهيد همداني ميگفت؛ نبايد تلفات داشته باشيم حتي نبايد خون از دماغ كسي بيايد. او اهل افراط و تفريط نبود و بسيار معقول و منطقي عمل ميكرد.
اين دوست شهيد همداني گفت: گاهي اوقات به آسايشگاه ثارالله ميرفت وبه جانبازهاي قطع نخاعي ميگفت كه شما به خدا نزديك هستيد، دعا كنيد فشارها قلب حضرت آقا را اذيت نكند، ما فدا بشويم و لحظهاي آقا نگراني نداشته باشند.
وي تصريح كرد: سردار همداني از شجاعت و توكل بالايي برخوردار بود، ايشان ميگفت؛ روز عاشورا كه اراذل و اوباش، درگيري را به حد نهايت رساندند يقين كردم امداد غيبي ما را از شرارت مزدوران و خودفروختگان نجات خواهد داد؛ همان احساسي كه در آزادي خرمشهر، فتحالمبين و فتح فاو به من اميدواري بخشيد، شهيد همداني در آن درگيريها به روح امام متوسل شده بود تا امام با هدايت باطنياش مجدد دلها را از تصرف شيطان خارج كرده و به حقيقت دلالت نمايد.
رضويمهر در پايان گفت: شهيد همداني در گفتارش انقلاب را مصداق بنيان مرصوص ميدانست و به نيروهاي مردمي و مدافعان انقلاب ميگفت «وَالذينَ جاهَدوا فينا لَنَهدِيَنهُم سُبُلَناوَإِناللهَ لَمَعَ المُحسِنينَ» به اين معني كه آنها كه در راه ما (با خلوص نيت) جهاد كنند، قطعاً به راههاي خود، هدايتشان خواهيم كرد؛ و خداوند با نيكوكاران است.
لطافت و مهرباني شهيد همداني زبانزد نيروهاي بسيج بود
جواد قرباني گلشاد فرمانده گردان امام علي با اشاره به فتنه 88 ميگويد: در فتنه 88 مشكلاتمان زياد شده بود. اما سردار همداني كه تشريف آوردند شخصا به مشكلات بچهها رسيدگي كردند، به خاطر همين ظرافتهايي كه در كارشان داشتند عجيب در قلب بچههاي بسيج جا باز كرده بودند.
وي افزود: سردار هميشه در سخنرانيها و جلساتي كه داشتند دغدغهشان اين بود كه با صحبت و بصيرت، مردميكه فريبخورده و به آن سمت رفتند را از دامن دشمن به انقلاب برگردانيم. هميشه ميگفت ما اگر بزرگترين كار را هم انجام دهيم، اگر با خشونت باشد، هيچ كمكي نميكند و بايد اين جوانهايي كه گول خوردند را با لطافت، صحبت و محبت كردن از دامن استكبار برگردانيم.
اين همرزم شهيد همداني تصريح كرد: شهيد همداني به همه اين تذكرات عمل ميكرد و مانند يك پدر دلسوز بالاي سر بچهها بود، ميگفت اگر يك نفر از بچههاي خودمان آسيب ببيند من ناراحت ميشوم اما سعي كنيد از طرف مقابل اصلا كسي آسيب نبيند. گاهي بچههاي بسيج به سردار گلايه ميكردند كه چرا اجازه نميدهد كه كميخشونت بهكار رود، اما سردار هميشه با محبت و خندهاي پدرانه پاسخ ميدادند. ايشان يك فرمانده لايق به تمام معنا بود، يكي از سربازان خوب ولايت بود كه حرف حضرت آقا برايش مهمتر از هر چيزي بود.
وي ادامه داد: سردار همداني از معدود سردارهاي عاليرتبه سپاه بودند كه هر كجا و هر كسي ايشان را دعوت ميكرد بدون در نظر گرفتن جايگاه آن فرد، ميپذيرفت، حتي اگر يك بسيجي ساده هم ايشان را براي يك برنامه 20 نفره دعوت ميكرد پاسخ منفي نميداد. آخرين باري كه از سردار دعوت كرديم از ايشان خواستيم كه براي بچههاي بسيج يافتآباد درباره دفاع مقدس سخنراني كنند همان روز صبح سردار در مازندران هم سخنراني داشتند، قرار بود تشريف بياورند تهران و از پيش ما به تبريز بروند. آن روز به دلايلي برنامه ما كنسل شد ما به دفتر ايشان اطلاع داديم ولي آنها موفق نشدند به سردار بگويند، سردار ساعت 12 زنگ زد و گفت قرباني ماشين كجاست و من كجا بايد بيايم؟ گفتم با عرض شرمندگي سردار برنامه كنسل شده با اينكه ايشان ميتوانست از مازندران به تبريز برود و به خاطر برنامه ما به تهران آمده بود اما گفت اشكال ندارد استراحت ميكنم بعد ميروم. سردار همداني با اين سن و سال، اين درجه و جايگاه به خاطر جلسه يك تعداد بسيجي پروازش را تغيير داده تا بتواند در اين جلسات شركت كند. واقعا چنين افرادي كه اينچنين تعهد به اخلاق و قولشان داشته باشند و در جلسات بيرياي بچههاي بسيجي شركت كنند كم داريم، ايشان يك الگوي نمونهاي براي بچههاي بسيج بودند.
شهيد همداني برقلبها فرماندهي ميكرد
سردار حسين بهشتي، رئيس سازمان بسيج مساجد كل كشور ميگويد: شناخت دقيق و تجربهاي كه سردار همداني از بسيج و نحوه اداره نيروهاي مردمي داشت سبب شد تا ايشان فرمانده لشكر محمد رسولالله(ص) تهران شود. بنده آن زمان فرمانده ناحيه ابوذر بودم و از ايشان تقاضاي كمك كردم. آن زمان بهترين كادر تحت فرماندهي خود را در اختيار بنده قرار دادند. همچنين يك مركز پشتيباني در اختيار من گذاشت تا كارهاي ما سرو سامان بگيرد. روحيه بالاي بسيجي داشت. به محبت و برادري به عنوان عنصر اصلي كار در سپاه و بسيج فوقالعاده توجه داشت و بچههاي لشكر، همه بلا استثناء به عنوان يك پدر بزرگ، مهربان، دوست و فرمانده مورد احترام دوستش داشتند.
وي افزود: سردار همداني به شيوهاي فوقالعاده تخصصي، دقيق و با شناخت خيلي فني تحليل ميكرد كه نيروهاي مردمي با نيروهاي نظامي متفاوت هستند و حتي سازماندهي، آموزش، نوع ادبيات و اداره چنين سازماني ويژه است.
اين سردار ادامه داد: سردار همداني در شناخت ويژگيهاي نيروهاي مردمي و بسيج، فوقالعاده مسلط بود، در فرماندهي آنها قابليتهاي زيادي داشت و جزو بهترين فرماندههان تهران بود. چه گردانهاي امام حسين و چه نيروهاي بسيج تهران، سردار همداني را به عنوان فرمانده قلبها ميدانستند. لذا شايستگيها، شناخت و هنر فرماندهي و مديريت ايشان به جايي رسيده بود كه فرمانده كل سپاه (سرلشكر جعفري) اداره قرارگاه امام حسين(ع) را به ايشان سپرده بود. پايهگذاري، پيشبرد كار سازماندهي و تجهيز گردانها اقدام بسيار ارزندهاي بود. هديه بزرگ گردانهاي امام حسين به عنوان يك حوزه دفاعي براي دفاع از انقلاب در سراسر كشور يادگار سردار همداني است. تشكيل قرارگاه، تشكيل معاونتها، تعيين راهبردها و برنامهها و طرحهاي دفاعي، ثمره تلاش سردار همداني هستند. هم روحيه بسيار تخصصي و اخلاقي ايشان در كل سپاه به يادگار ماند و هم از طرفي پايهگذار نهضت مقاومت در سوريه هم سردار همداني بود كه خدمات بسيار شايسته و ارزندهاي را در آنجا داشته است.
شهيد همداني خانواده شهدا را نعمت انقلاب ميدانست
محسن فرجي افسر همراه شهيد همداني ميگويد: سردار همداني هميشه در مورد اغتشاشات ميگفتند كه عدهاي بازي خوردهاند و اعتقاد داشتند كه در بحث اغتشاشات به هيچ عنوان به سمت كار سلبي نرويد.
وي افزود: روز عاشوراي سال 88، من و سردار همداني در خيابان با موتور در حال حركت بوديم. حاج حسين درباره همان حملهاي كه به بسيج وزارت نفت انجام شد گفتند كه اينها ديگر مردم نيستند اينهايي كه امروز دست و كف و سوت ميزنند با امام حسين(ع) و اسلام مشكل دارند، انتخابات تنها بهانهاي براي اين افراد است، همين حركتي كه انجام ميدهند باعث ميشود كه خود امام حسين(ع) اين غائله را خاتمه دهند؛ امام حسين(ع) جواب اينها را خواهند داد.
فرجي ادامه داد: شهيد همداني روحيه شهداي دفاع مقدس را داشتند. هميشه ميگفتند كه ما امانتداريم، درباره فرماندهي لشكري ميگفتند؛ من اين فرماندهي را امانتداري حاج احمد متوسليان ميدانم، حاج احمد كه برگردد من اين لشكر را بايد به ايشان تحويل بدهم.
وي تأكيد كرد: شهيد همداني نسبت به خانواده شهدا خيلي حساس بود. ميگفت؛ اگر خانواده شهدا سمت دفتر من آمدند و من نبودم شما موظف هستيد كه به كارهاي آنها رسيدگي كنيد و هر كاري كه دارند را از صفر تا صد انجام دهيد. معتقد بود خانواده شهدا سرمايه و نعمتهاي انقلاب هستند.
اين همرزم شهيد همداني گفت: برداشتي كه من در طي چهار سال همكاري با حاج حسين از ايشان به دست آوردم چيزي به عنوان يك فرمانده نبود بلكه ايشان مانند پدري مهربان براي همه بسيجيها و پاسداران بودند؛ صحبت كردن ايشان به بچهها روحيه ميداد.
وي ادامه داد: شهيد همداني طرحهاي فرهنگي بسيار خوبي داشتند كه الحمدلله اين طرحها تا حدودي هم محقق شد. بعد از اين كه تغيير مسئوليت دادند باز هم پيگير اين طرحها بودند، ثمرات آن طرحها امروز مشخص ميشود. طرح تبديل شش ناحيه به 22 ناحيه طرحي بود كه ايشان به صورت انقلابي براي آن كار كردند و باعث شد كه تمام سپاه تهران بسيج شود. ميگفتند بسيج يك نهاد مردميفرهنگي است. براي راحتي مردم در هر ناحيه بايد بسيج وجود داشته باشد. به اين خاطر كه بسيجيها هر كاري كه دارند به راحتي دنبال كنند. قبل از آن سه منطقه زير نظر يك ناحيه بود. وقتي يك بسيجي در ناحيه كار داشت آن كار را به سختي انجام ميداد. شهيد همداني حتي به اين سختي رفت و آمد بسيجيها هم فكر ميكرد.
فرجي افزود: زماني كه شهيد همداني طرح بسيج نوزادان را راه انداختند شايد خيليها ميگفتند كه اين طرح به چه دردي ميخورد؟ اما شهيد همداني به فكر بسترسازي در دراز مدت بودند. حاج حسين همان كلام امام در سال 42 را مدنظر داشتند كه فرموده بودند نيروهاي من همان نوزاداني هستند كه امروز در گهواره هستند.
وي در پايان گفت: اولين خانوادهاي كه در طرح بسيج نوزادان قرار گرفت، يك خانواده معمولي بود. سال اولي كه كارت بسيج را به آن خانواده داديم خيلي تعجب كردند. اين سوال برايشان پيش آمده بود كه قضيه چيه كه فرمانده سپاه تهران به خانه آنها آمده و به فرزندشان كارت بسيج داده؟ چند باري سوال كردند، گفتيم علت خاصي نداشته و ما به صورت رندوم و اتفاقي شما را انتخاب كرديم. خيلي خوشحال شده بودند. حاج حسين گفتند كه سال بعد هم در روز تولد اين نوزاد به خانهشان برويم ببينيم در چه وضعي هستند و برچسب تمديد كارت را بزنيم. سال بعد كه ما رفتيم آن خانواده خيلي تغيير كرده بودند. حتي كارت بسيج فرزندشان را بزرگ چاپ و قاب كرده بودند، عكس فرزندشان را گرفته بودند كه ما گرفتيم و روي كارت بسيجش نصب كرديم. حاج حسين به بحث بسترسازي اعتقاد زيادي داشتند.
شهيد همداني همواره سبب غرور ملي كشور بود
علي ثابت از بسيجيان سپاه محمد رسول الله(ص) ميگويد: سردار همداني معتقد بودند رهبر معظم انقلاب شخصيتي هستند كه مديريت انقلاب را در گردنهها و پيچ و خمهاي خطرناك و سختي انجام دادند. شهيد همداني با نگاهي كه به ولي امر و فرمانده خود داشتند مديريت بحران فتنه را به عهده گرفتند. شهيد همداني نگذاشتند كه اغتشاشات خياباني و عوامل فراخياباني فتنه آسيب جدي به جامعه وارد كنند. خيلي از اين موارد را با صحبت كردن و روشنگري هدايت ميكردند.
وي افزود: سردار همداني كاري با جناج، دسته و گروه نداشتند. ولايت رهبر معظم انقلاب را ولايت محض ميدانستند و با كياست و تدبير عمل كردند. به قول حضرت آقا كه فرمودند من يك انقلابي هستم سردار همداني هم مانند يك انقلابي عمل كردند. با سياست ميشد خيلي كارها انجام داد اما شهيد همداني سياسيباز نبود؛ سياست و ديانت شهيد همداني عين هم بود. شهيد همداني حقوق شهروندي و كرامت انساني افراد را حفظ ميكردند.
او در پايان يادآور شد: شهيد همداني در طول انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و پس از آن تا هدايت و ساماندهى ٩ دي ٨٨ و تا زماني كه خداوند در مبارزه با تروريسم و صهيونيزم جهانى در آن سوى مرزها و جبهه مقاومت اسلامى برقامت با صلابتش خلعت زيباى شهادت را پوشانيد، باعث غرور ملى كشور و نظام جمهورى اسلامى در جهان شد.